My Day – Miten yhdistän päivätyön, perheen ja kirjoittamisen?

Tiedottomuus vaihtuu Nightwishin viimeisimmän levyn kahdeksanteen kappaleeseen ja etenee jo toiseen säkeeseen ennen kuin onnistun haparoimaan puhelimen käteeni ja sammuttamaan sen. Kello on 05:00. On aika herätä.

Varovaisesti raotan peittoa ja irvistän sisään karkaavalle kylmälle. Työnnän muhkean untuvaunelman syrjään ja vilusta väristen kommellan portaat alakertaan. Ensin on saatava kahvia!

Raahustan vessaan kahvinkeittimen poristessa tyytyväisyyttään. Peilistä mulkoilee sekä silmät, että niiden pussit. Levitän ihmevoiteena myytyä rasvaa ja toivon, että se monen viikon käytön jälkeen alkaa juuri tänä aamuna toimia.

05:15 saan viimein tietokoneen auki, kahvikupin käteeni ja takapuoleni sohvannurkkaan. Laitan ajastimen soimaan tunnin päähän ja saan aikaiseksi vähän vajaa viisisataa sanaa ennen hälytyksen pingaamista. Venytän kirjoitusaikaani muutaman minuutin ja hoidan siinä sivussa Instagramin vilkaisun.

06:45 menen suihkuun ja tasan 07:00 olen herättämässä jälkikasvuani. Tänä aamuna kuusivuotias poikani päättää aloittaa päivänsä kiukuttelulla ja hampaita kiristellen kaadan itselleni uuden kupin kahvia.

7:30 meidän pitäisi jo startata, mutta etsimme pojan kenkiä. Olihan se liikaa vaadittu, että juuri tänä aamuna kaikki menisi putkeen. Onneksi kengät löytyvät ja ehdimme 07:59 bussiin. Esikoulun pihalla halaamme toisiamme ja toivotamme hyvää päivää. Kello 8:13 olen jo seuraavassa bussissa matkalla juna-asemalle.

8:35 nousen junasta ja kävelen muutama sata metriä toimistolle. Ensimmäinen palaveri alkaa 9:00. Onneksi valmistelin siihen kuuluvat asiat edellisenä päivänä. Ehdin siis hakea kahvin ja kurkistaa sähköpostit loppuun. Suurimpaan osaan vastasin jo junassa.

11:00 päättyvät palaverit ja muiden suunnistaessa lounaalle menen omalle työpisteelleni. Lounaan virkaa hoitaa muutama kuppi kahvia ja proteiinijuoma. Hoidan kiireellisimmät asiat alta pois ja ryhdyn valmistelemaan seuraavia kampanjoita. Suljen varmuudeksi sähköpostiohjelman, jotta voin keskittyä rauhassa.

Tänään on oltava kotona jo viideltä, puolison lähtiessä bänditreeneihin. Lähden klo 16:00 töistä ja ehdin 16:13 junaan. Siitä vaihdan 16:25 bussiin, ja viimein 16:45 heilautan kättäni valmiiksi parkkipaikalla odottavalle puolisolle.

17:00 saan vihdoin ruokaa nenäni eteen ja sovin poikani kanssa loppupäivän ohjelman. Poika saa mennä ulos leikkimään, kunhan kello on kädessä ja hän lupaa pysyä pihassa. Leikkiaikaa sovitaan yksi tunti ja pistän pojan kelloon ajastimen. Hän painuu onnellisena kilkuttamaan naapurin ovikelloa ja minä otan sellon esiin.

18:30 hätyyttelen pojan takaisin sisälle ja puuhastelemme iltapalaa. Onneksi näihin aikoihin extrovertti poikanikin alkaa olla väsynyt puhumiseen. Hän selaa mielellään kirjaa tai katsoo piirrettyä, kun minä nakutan päivän sanatavoitteen täyteen.

20:00 ehdin soittaa vielä nopean puhelun kirjoittajaystävälleni pojan syödessä iltapalaa. Käymme pikaisesti läpi juonikuvion seuraavat stepit. Fiilis on loistava, suunnitelmista voi jatkaa aamulla eteenpäin.

20:45 on ehditty suorittaa iltatoimet, juteltu pojan kanssa lisää päivästä ja pohdittu miksi dinosaurukset katosivat. Tämän päivän iltalukemiseksi poika valitsee eläinkirjan ja ihmettelemme erilaisia petolintuja. Sammutan valot 21:15 ja jätän äänikirjan päälle. Poika nukahtaa ennen kuin ehdin sänkyyn.

21:30 luen vielä sähköpostit ja tsekkaan somen. Vastaan muutamaan viestiin, päivitän seuraavan päivän työlistan ja kirjoitan uuden postauksen rungon. Kuulen puolison tulevan kotiin hetkeä ennen kuin nukahdan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s